YOGA NEDİR

Yoga nedir?

/
4 Temmuz 2020

Yoga ile alakalı akla gelen ilk sorulardan bazıları yoga nedir? Faydaları nelerdir? Çocuklar ve hamileler yapabilir mi? Yoga zayıflatır mı? Her insan yoga yapabilir ancak kendi yaş grubuna ve hedeflerine yönelik olan yoga türünü seçmelidir. Hamile yogasından, çocuk yogasına, medikal yogadan uyku yogasına kadar çok farklı yoga türleri bulunmaktadır.

Yoga hindistan kökenli, fiziksel ve zihinsel bir pratik olarak adlandırılabilir. Yapılan egzersizler belli bir kas ailesine yararı olup aynı zamanda kaslarınızı çalıştırmayı hedefler. Yoga kendinizi keşfedip daha kaliteli bir yaşam sürmenizi destekleyen bir sistemdir. Birden fazla türü olduğu için sizin istekleriniz doğrultusunda evrilebilir ve sizin isteklerinize cevap verebilen günlük egzersizleriniz haline gelebilir. Yoga ile kendiniz daha dinç ve aktif hissedebilirsiniz, istediğiniz kendinizi en iyi ve rahat hissettiğiniz yerde yapabileceğiniz bir sistem olduğundan rutininizden kopmadan gerçekleştirebilirsiniz.

En çok tercih edilen yoga türleri içinde, Hatha yoga, Asthanga,Rin ve yoga terapileri bulunmaktadır. Hatha yoga nefes egzersizleri, yoga pozları içeren daha çok rahatlamaya yöneliktir. Asthanga ise güç yogası olarak bilinir, kan akışının hızlandırılması ve güçlendirmeyi hedefleyen bir yoga türüdür. Yin yogada kasların güçlendirilmesinden ziyada daha çok kasların uzayıp esnemesine yoğunlaşılmıştır. Yoga terapisi ise, kronik ağrıların veya rahatsızlıkların etkisini azaltmaya, diğer sindirim sistemi rahatsızlıkları gibi problemlerin yanı sıra stresin de etkilerini azaltmayı hedefleyen yoga türüdür.

Organizasyonumuz içerisinde çocuklara ve yetişkinlere yönelik yoga programlarımız doğrultusunda sizlerle bu deneyimi paylaşıyoruz. Yaz okulumuzda çocuklarımız için çocuk yogasıyla onları  güne hazırlayıp hemde yapacakları sporlar için kaslarını hazırlarken yogayı tanıtıyoruz. Aynı zamanda yetişkinlerimiz için de uzman yoga eğitmenlerimiz ile farklı ihtiyaçlara yönelik yoga türlerimizi deneyimliyoruz.

Etiketler: Yoga nedir? Yoganın faydaları nelerdir? Yoga nasıl yapılır? Çocuklar ve hamileler yoga yapabilir mi? Yoga zayıflatır mı? En çok tercih edilen yoga türleri nelerdir? Yoga hareketleri nelerdir? Ankara Yoga dersleri almak istiyorum

Leave a Comment

Your email address will not be published.